Cypressväxt  

Letar du efter ett iögonfallande, smalt, ensamt träd för din trädgård? Cypresser är vintergröna, smala barrträd eller pelarträd. Mest kända är den kaliforniska cypressen och de italienska/toskanska cypresserna. Dessa är tåliga, men se till att ytan inte är för blöt. Inom cypressbarrträden är Chamaecyparis den mest kända arten.

Cypressväxt är mycket populära (häck)växter. De är gröna, robusta och tåliga året runt och har ett unikt utseende. Utseendet kommer att ge trädgården precis det lilla den behöver. Om du bara planterar ett barrträd i trädgården är det nödvändigt att beskära.

Den gula falska cypressen är en annan typ av cypress som är bra för en trädgårdshäck. Dess koniska form gör den idealisk för en lågväxande häck och idealisk för landskapsplanering. Den har tätt lövverk och är perfekt för trädgårdsmästare. Det är inte bara en lågväxande, lättskött häck, den är också kompakt i storleken och gyllengul till färgen.

Om du letar efter en snygg häck är cypresser perfekta för din trädgård. Mångfalden av färger gör det till ett idealiskt häckträd. De är bra för att hålla dina grenar rena och är lätta att beskära. När du planterar, se till att gödsla jorden runt cypressen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *