Hackvaxter Heijnen

Du kan gå i många riktningar med Hackvaxter Heijnen. Oavsett om du har en elegant, modern trädgård eller en frodig, naturlig trädgård finns det alltid en häckväxt som passar. Till exempel kan du njuta av en grön häck gjord av barrträd eller andra hårda, vintergröna buskar året runt. Evergreen häckväxter finns i många former och storlekar. Det finns låga och höga vintergröna häckväxter, buskar som häckar eller träd som häckar. Vissa vintergröna växter har en mycket tät grenad tillväxtvanor, andra är mer öppna.

Häckväxter

Förutom välkända sorter hittar du också häckplantor som ofta får lite uppmärksamhet i andra butiker. En av de stora fördelarna med en webbutik är att vi kan ha ett stort sortiment för både stor och liten efterfrågan. Letar du efter något speciellt? Ta dig tid att klicka dig igenom vår webbshop. Där hittar du vackra häckväxter.

Till exempel ser vi också icke-vintergröna växter som lämpliga häckväxter. Bokhäcken eller hornstrålen är populär som lövskydd, men visste du att buddleja, bitter pil eller bondens jasmin också kan bilda vackra häckar? Även växter som oftare placeras i trädgården som ensamma växter, såsom rododendron, lila eller hortensia, erbjuds som häckplantor. De är mycket lämpliga för detta, även om de vanligtvis inte används på det sättet.

När du väljer häckbrädor beror det främst på din egen smak. Gillar du långa, snäva häckar som stänger din trädgård från grannarnas nyfikna ögon? Då är det bäst att använda en lång, vintergrön häck, som en barrträds- eller leylandii barrhäck. Föredrar du en glad och mindre formell trädgård? Då kan det vara ett bra val att ta blommande häckplanter. Spirea, brudblomma, hundros eller japansk höftros har till exempel vackra blommor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *